You are here:

Uslovi kupovine

Uslovima kupovine definisana su pravila čije poštovanje od strane prodavca i kupca obezbjeđuje uspješno okončanje prodajnih transakcija putem internet sajta www.decoraora.ba. Uslovima kupovine precizirane su i posljedice koje snosi Hemkolor d.o.o. kao vlasnik Web shopa Decoraora u daljem tekstu www.decoraora.ba i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila. www.decoraora.ba zadržava pravo promjene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa je potrebno pre svake kupovine provjeriti informacije u vezi sa opštim uslovima kupovine. Kupovinu putem internet sajta www.decoraora.ba mogu obaviti isključivo punoljetna lica.

Proizvodi koji se nalaze na sajtu www.decoraora.ba su dostupni na lageru i raspoloživi kupcima za kupovinu putem interneta ( ukoliko nije naznačeno da je proizvod rasprodan).

www.decoraora.ba garantuje cijenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promjenu cijene u toku izvršenja isporuke. To se odnosi i na evenutalno povećanje ili smanjenje cijene. U slučaju greške prilikom kupovine (npr. prekid konekcije interneta…), račun Kupca neće biti zadužen. Ukoliko www.decoraora.ba iz tehničkih razloga nije u mogućnosti da isporuči kupljenu robu, Kupac će momentalno biti obavješten putem telefona ili mejla, a račun Kupca neće biti zadužen za dati iznos.

Ukoliko Kupac unese pogrešne lične podatke ili podatke o adresi prebivališta (adresa za isporuku robe) prilikom procesa kupovine, www.decoraora.ba ne snosi odgovornost za neisporučivanje robe i u tom slučaju će pokušati da kontaktira Kupca i isporuči robu na novoutvrđenu adresu, uz naplatu dodatnih troškova za dostavu. Ukoliko postoje nejasnoće u vezi unjetih ličnih podataka ili odabranih proizvoda, www.decoraora.ba će prije slanja robe kontaktirati Kupca telefonom i mail-om. U slučaju da je kupac nedostupan ili ne odgovori na mail, ovo može prouzrokovati produženje roka dostave za koji www.decoraora.ba ne preuzima odgovornost. 

Hemkolor d.o.o. kao vlasnik Web shopa Decoraora je u sistemu PDV-a. PDV je uračunat u cijenu i nema skrivenih troškova.

POSLOVNI PODACI

Hemkolor d.o.o. BANJALUKA
JIB: 4400785680009
PIB: 400785680009
web-adresa: www.decoraora.ba
Kontakt telefoni: 051/258-791  i 065/855-469
e-mail: hemkolor@gmail.com

Naručivanje

 1. Na internet stanicama možete izabrati proizvode za kupovinu birajući opciju „Dodaj u korpuˮ.
 2. U sadržaju Vaše korpe možete u svakom trenutku vidjeti poručene proizvode i cijene i izvršiti eventualne izmjene dodavanjem i brisanjem.
 3. Kad ste utvrdili Vašu konačnu porudžbinu, izaberite opciju „Kreni na plaćanjeˮ.
 4. Na stranici „Podaci o kupcuˮ potrebno је unijeti sve podatke, način plaćanja i željene napomene za isporuku.
 5. Nakon toga izaberite opciju „Naručiteˮ.
 6. Ako ste uspješno unjeli sve podatke, generisaće se е-mail sa poručenim artiklima na našu i Vašu е-mail adresu.
 7. Kontaktiraće Vas naš komercijalista da potvrdite porudžbinu i poslati Predračun, koji sadrži podatke o artiklima, cijenama, načinu plaćanja, načinu i roku isporuke.
 8. Nakon utvrđenja svih detalja transakcije, izvršićemo isporuku u najkraćem mogućem roku.

Zaštita privatnosti korisnika

www.decoraora.ba se obavezuje da će čuvati privatnost svih svojih kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora, uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u firmi www.decoraora.ba odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Cjenovnik poštanskih troškova

U cijenu nisu uračunati poštanski troškovi, koji iznose 8 KM.

Povraćaj sredstava

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Kupac ima pravo reklamacije u slučaju:

 1. isporuke robe koja nije naručena;
  2. isporuke robe u količinama koje nisu naručene;
  3. isporuke robe koja ima materijalne nedostatke.

Kupac je dužan da uputi žalbu pisanim putem (e-poštom, telefaksom, preporučenom poštom) ili telefonskim putem u roku od 3 (tri) radna dana od zaključene narudžbine, tj. od datuma dostave, kao i da za predmetnu robu dostavi odgovarajući račun. www.ledsolar.ba je dužan da o žalbi Kupca odluči u roku od 5 (pet) radnih dana od dana prijema žalbe, i da o ishodu postupka po žalbi odmah obavjesti Kupca, pismenim ili usmenim putem.
U slučaju da žalba Kupca bude uvažena, www.decoraora.ba ima obavezu da otkloni nedostatak na predmetnoj robi. U slučaju da nedostatak na predmetnoj robi nije moguće otkloniti, Kupac ima pravo da zahtkeva isporuku iste robe bez nedostataka ili povraćaj plaćenog novčanog iznosa. Kupac je dužan da pošalje nazad predmetnu robu u roku od 5 (pet) radnih dana od dana prijema obaveštjenja da je žalba Kupca uvažena.

Dostava robe

Dostava robe se vrši na teritoriji BOSNE i HERCEGOVINE putem kurirske službe, direktno na adresu kupca.
Tip dostave je „od vrata do vrataˮ.

Dostava robe se ne vrši u toku vikenda ili državnih praznika.
Uobičajeno vrijeme isporuke je u roku od 2-3  dana od obavještenja naše prodajne službe o potvrdi porudžbine.
www.decoraora.ba nije odgovorna za eventualnu štetu nastalu zbog kašnjenja u dostavi robe od strane kurirske službe do krajnjeg kupca.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Konvertibilnoj Marki (KM).

Pravo na odustanak od ugovora

Potrošači, po pravilu, imaju pravo da odustanu od ugovora o kupoprodaji koje zaključe na daljinu ili izvan poslovnih prostorija trgovca. Ugovori na daljinu su oni ugovori koje potrošači zaključuju posredstvom nekog od sredstava komunikacije (npr. kupovina preko interneta, putem telefona), pod uslovom da prodavac na taj način vrši organizovanu prodaju ili pružanje usluga.

Potrošač može da odustane od ugovora zaključenog na daljinu ili izvan poslovnih prostorija prodavca u roku od 14 dana od dana isporuke robe, odnosno zaključenja ugovora o pružanju usluga.